درخواست کردن …

درخواست کردن (شما در زندگی به هر چیزی که رسیدین ابتدا در خواست کردین)
نوزاد هنگامی که به دنیا می آید ابتدا با گریه کردن شیر مادرش را طلب میکند. نوزاد با گریه کردن درخواست میکند. با شرایط ناتوانی و بی زبانی خود درخواست میکند که مادر من گرسنه هستم، الان دل درد شدم، الان احتیاج به پوشک جدید دارم و غیره…….
کودک از همان اوایل که شروع به فهمیدن میکند با اشاره به مادرش طلب شکلات، پوفک، آب و هر چیزی را که بخواهد در خواست میکند و مادر برایش فراهم میکند. پس ابتدا باید بخواهید تا به شما داده شود.
خداوند هم در آیه ی 126 سوره ی بقره می فرمایند:
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۖ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَىٰ عَذَابِ النَّارِ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ
ترجمه :
هنگامی که ابراهیم عرض کرد: «پروردگارا! این سرزمین را شهر امنی قرار ده! و اهل آن را -آنها که به خدا و روز بازپسین، ایمان آوردهاند- از ثمرات (گوناگون)، روزی ده!» گفت: «(ما دعای تو را اجابت کردیم؛ و مؤمنان را از انواع برکات، بهرهمند ساختیم؛) اما به آنها که کافر شدند، بهره کمی خواهیم داد.
اگر در آیه دقت کنید : خداوند هم بعد از درخواست کردن (دعا نمودن حضرت ابراهیم) او را اجابت نمود.
انسان های موفق درخواست کردن را هرگز ترک نمیکنند و مرتب در حال در خواست هستند. آنها اهداف خود را روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه مینویسند. بعد از برآورده شدن هدف هایشان بفکر اهداف بزرگ تر هستند.
سوره ی بقره
اين افراد از خداوند زیاد درخواست میکنند، خونه، ماشین، ویلا، همسر خوب، فرزند خوب، زندگی آرام و تحصیلات و…. چون زیاد درخواست میکنند. خداوند هم به درخواست های آنها اهميت میهد و به آن ها همه چیز را میدهد.
بعضی از ما افراد حتی چیز های کوچک را درخواست نمیکنیم.
نمیگویم: همسر مهربانم میشود در کار های منزل کمکم کنی.؟
درخواست نمیکنیم ،تا مادر در خرید کردن به ما کمک کند.
درخواست نمیکنیم، تا پدر قدری وقت بگذارد و با ما هم صحبت شود.
درخواست نمیکنیم ،تا برادر تا یک مسیری از خیابان ما را برساند.
درخواست نمیکنیم ، که استاد یک بار دیگر به ما توضیح دهد.
درخواست نمیکنیم، تا پزشک درباره ی دارو های که داده است توضیح دهد.
درخواست نمیکنیم ،تا زن همسایه در تعویض گلدان ها به ما کمک کند.
حتی ما از خداوند هم درخواست نمیکنیم که در مسیر اهدافمان مارا یاری کند.
آری. تا زمانی که در خواست نکنیم دیگران فکر نمیکنن که ما احتیاج به کمک و همدلی داریم.
هیچ مضطرب نشوید،. همه ی ما انسان ها احتیاج به کمک و همدلی و محبت داریم. اما چون درخواست نمیکنیم. آن را به دست نمی آوریم و احساس تنهایی و بدبختی به ما دست میدهد.
اما خیلی دلایلی وجود دارد که ما درخواست های خود را به زبان نمی آوریم.
1- نداشتن آگاهی : گاهی حتی خودمان هم دقیق نمیدانیم الان چه چیزی میخواهیم و چه اهدافی داریم.
2-باور های نادرست : گاه با خود فکر میکنم درخواست کردن کار درستی نیست یا زشت است، گاه میگیم با در خواست کردن کوچک میشویم یا از همین قبیل…. یا این که با خود میگیم کمک کردن به دیگران کار خوبی است. اما درخواست نکنیم.
3- ترس داشتن : ترس از انتقاد شدن، ترس از این ک به راحتی نه بشنویم. غافل از این هستیم که انسان با همین نه شنیدن ها به موفقیت میرسند و رشد پیدا میکنند. ترس از تحقیر شدن.
4-اعتماد به نفسمان پایین است: گاهی با خود دو دل هستیم ک آیا الان درخواست بدهیم یا نه. اما چون اعتماد به نفس پایین داریم و گام های سست نمیتوانیم درخواست کنیم.
5- غرور داشتن : انسان های که خود را از همه بالاتر و برتر میدانند فکر میکنن نباید از بقیه درخواست کنند و دیگران باید از آن ها درخواستی داشته باشن. به طور کلی غرورمان اجازه ی درخواست کردن نمیدهد.
اما تکنیک درخواست دادن.
برای درخواست دادن میتوان از قانون 5 ثانیه استفاده کرد.
بله شما میتوانید از قانون 5 ثانیه برای درخواست دادن خود استفاده کنید.
اول این که مقداری تمرین کنید و دلیل این که درخواست ندادین را متوجه بشین .سپس با غلبه بر علت ها می توانید بهتر درخواست کنید.
برای تمرین ( درخواست کردن ) :
شما ابتدا تمام ترس های خود را روی کاغذ بنویسید.
سپس با خود بگویید به این علت ها من ترس از درخواست کردن داشتم و در نهایت سعی کنید بر ترس هایتان غلبه کنید و آن ها را کنترل و مدیریت کنید. نگذارید ترس ها بر شما پیروز شوند.
به صورت آزمایشی شما از همسر، مادر، فرزند،. و….. درخواست کنید. مطمئن باشین که چیزی را از دست نخواهید داد نهایت نه خواهید شنید. افراد موفق در زندگی خود نه های زیادی را شنیده اند که باعث موفقیت آن ها شده است.
دیدگاهتان را بنویسید